Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Ο ''ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ΄΄ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΤΑΚΙΑ ΜΑΣ

΄Ενα αξιόλογο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας από τη κ. Χρυσούλα Τσακμακλή με πολλές προεκτάσεις.Πολλά συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά αγαπημένη συναδέρφισσα για το υψηλό επίπεδο της δουλειάς σου!!
Ο εγωιστής Γίγαντας μας απάντησε… Την αγαπημένη ιστορία του «Εγωιστή Γίγαντα» που γράφτηκε το 1888 από τον Όσκαρ Ουάιλντ, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές της Γ΄ τάξης, μέσα από ένα απόσπασμα του διδακτικού αυτού παραμυθιού που διαβάσαμε στο μάθημα της Γλώσσας. Αφού συζητήσαμε αρκετά γύρω από την ιστορία, φανταστήκαμε ότι είμαστε τα παιδιά που πήγαν να παίξουν κρυφά στον κήπο του Γίγαντα και αποφασίσαμε να του γράψουμε γράμμα, σε μια προσπάθεια να τον πείσουμε να μας επιτρέπει να παίζουμε στον πανέμορφο και καταπράσινο κήπο του και να μην μας διώχνει. Έτσι, ο κάθε μαθητής έγραψε το δικό του γράμμα προς τον κ. Γίγαντα, χρησιμοποιώντας τα δικά του επιχειρήματα για να τον πείσει. Όλα τα γράμματα στάλθηκαν ταχυδρομικά στο Μοναχικό Κάστρο του κ. Γίγαντα στη Λιλιπούπολη! Αυτό που δεν περιμέναμε όμως με τίποτα, ήταν ότι μετά από λίγο καιρό, ο κ. Γίγαντας θα μας απαντούσε!!! Έτσι, σήμερα, χτύπησε η πόρτα της τάξης μας και ήταν η κ. Διευθύντρια, η οποία ήρθε να μας παραδώσει ένα γράμμα που είχε έρθει στο σχολείο και έγραφε επάνω ότι είναι «για το Τμήμα Γ1». Αρχικά, όλοι κοιταχτήκαμε μεταξύ μας με απορία, αλλά πολύ σύντομα τα παιδιά κατάλαβαν ότι το γράμμα ήταν από τον κ. Γίγαντα και αμέσως εξέφρασαν συναισθήματα χαράς, ενθουσιασμού, δυσπιστίας, αλλά και περιέργειας, για το περιεχόμενό του. Μάλιστα, το γράμμα είχε και σφραγίδες ταχυδρομείου, ήταν αληθινό!!! Αμέσως ανοίξαμε τον φάκελο και διαβάσαμε το περιεχόμενο του γράμματος, το οποίο όλα τα παιδιά άκουγαν με μεγάλη προσοχή και ενθουσιασμό! Ο κ. Γίγαντας μας έγραφε ότι παρέλαβε και διάβασε όλα τα γράμματα που του στείλαμε και ότι καταφέραμε να τον κάνουμε να αλλάξει στάση απέναντι στα παιδιά, αφού κατάλαβε ότι μόνο χαρά και ευτυχία μπορούν να φέρουν στον κήπο του!!! Μάλιστα, κλείνοντας το γράμμα του, υπέγραψε ως «ο φίλος σας Γίγαντας»! Αυτή η ιστορία, μας δίδαξε αφενός μεν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και αν το προσπαθήσεις μπορεί να το καταφέρεις, αφετέρου δε, ότι κανείς δεν είναι ευτυχισμένος όταν ζει μόνος του, ακόμη και αν το μέρος όπου ζει είναι το ομορφότερο του κόσμου! Αντίθετα, η ζωή μας γεμίζει χαρά και ευλογία, όταν ζούμε όλοι μαζί σαν μια οικογένεια, φροντίζοντας ο ένας τον άλλο και αναζητώντας τρόπους να κάνουμε τους γύρω μας χα- ρούμενους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

     ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Σας ενημερώνουμε ότι η νέα ιστοσελίδα του σχολείου μας είναι η παρακάτω:   https://11dimchan.blogspot.com/  ...