Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Εορτή των Τριών Ιεραρχών
















 Εορτή Τριών Ιεραρχών. Γιορτάζει το σχολείο

Τι κι αν πέρασαν τόσα χρόνια από τότε που έζησαν: Το παράδειγμά τους είναι πάντα νέο, πάντα φωτεινό για να μας δείχνει το δρόμο της αναζήτησης της γνώσης, της αλληλεγγύης και της προόδου. 

Μια ταπεινή αλλά φωτεινή γιορτούλα απολαύσαμε όλοι μας προς τιμή των Τριών Φωστήρων της εκκλησίας, αλλά και της Παιδείας. Πολλές οι ευχαριστίες στον πρωτεργάτη, τον αγαπητό ιερέα Εμμανουήλ Κουδουμνακη, που με χαρά ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας, προσήλθε νωρίς το πρωί στο σχολείο , ευλόγησε την αρτοκλασία, έδωσε όμορφες ευχές σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και μοίρασε στα παιδιά τα νοστιμότατα αρτίδια, που μας προμηθευσε η Σχολική Επιτροπή Α/ θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων, που την ευχαριστούμε από καρδιάς. Πολλά τα μπράβο μας και στους μαθητές μας, που με υπομονή και τάξη παρακολούθησαν την τελετή, στον αύλειο χώρο βέβαια του σχολείου, φορώντας τις μάσκες, κρατώντας αποστάσεις, θέλοντας να απολαύσουν την συνύπαρξη με τους συμμαθητές, μιας και την έχουν στερηθεί, εδώ και μήνες. Από κοντά και οι εκπαιδευτικοί, που ήταν όλοι παρόντες, στο πλευρό των μαθητών τους, συνεχίζοντας με ομιλίες και δραστηριότητες και εντός των τάξεων ,την αναφορά για τους τρεις Ιεράρχες, τη ζωή και το έργο τους. Συγχαρητήρια τέλος στους τρεις μαθητές- τρεις της Στ τάξης που μας παρουσίασαν τις εργασίες τους, με αναφορά στις τρεις σημαντικές αυτές προσωπικότητες, παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. 

Μακάρι να είμαστε όλοι γεροί και δυνατοί και να τους τιμήσουμε την επόμενη χρονιά, με κερδισμένη την ελευθερία μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

     ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Σας ενημερώνουμε ότι η νέα ιστοσελίδα του σχολείου μας είναι η παρακάτω:   https://11dimchan.blogspot.com/  ...