Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

CHANIA FILM FESTIVAL

 

💓 💓

Αυλαία έριξε το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022 το 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, με την απονομή βραβείων και αναμνηστικών διπλωμάτων στα σχολεία που δημιούργησαν ταινίες στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ την σχολική χρονιά 2021-2022.  Η απονομή έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, ενώ δόθηκε ραντεβού για το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων από 18-28 Οκτωβρίου 2023.

Η μεγάλη γιορτή του Κινηματογράφου στα Χανιά, που διεξήχθη φέτος 19-29 Οκτωβρίου, περιελάμβανε προβολές, εκθέσεις, masterclasses, εκδόσεις, αφιερώματα και έναν πλούσιο κατάλογο ταινιών και εργαστηρίων για την Εκπαιδευτική Κοινότητα.

Το σχολείο μας συμμετείχε για 10η συνεχή χρονιά στο θεσμό αυτό, που με τόση προθυμία και ευχαρίστηση αγκαλιάζουν κάθε χρόνο οι μαθητές μας.  Η φετινή συμμετοχή του 11ου Δημοτικού Σχολείου, είχε τον τίτλο «Τα ερείπια μιας Ελευθερίας» και υλοποιήθηκε από τους μαθητές της περσινής Γ΄ τάξης (Γ1, Γ2), με την βοήθεια και καθοδήγηση των δασκάλων τους: Τσιακμακλή Χρύσα,  Αγίου Χρυσάνθη, και Κάσσαρη Σοφία. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία και γνωριμία με τον χώρο του κινηματογράφου για τους μαθητές μας!  

Τα τμήματα που επισκέφτηκαν το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, όπου φιλοξενούσε τη διοργάνωση ήταν το Α1 & Α2, το Δ1 & Δ2 και το Ε1 & Ε3. Παρακολούθησαν προβολές ταινιών και συμμετείχαν και σε εργαστήρια.

Από τα δύο τμήματα της Ε΄ τάξης, το ένα συμμετείχε σε ραδιοφωνική εκπομπή και είδε την έκθεση ψηφιδωτού της κ. Ιωαννίδου, ενώ το άλλο σε εργαστήριο animation. Και τα δύο μαζί είδαν την ταινία. Ευχαριστούμε πολύ την κ. Μαρία Κληματσάκη για τη θερμή υποδοχή, την ξενάγηση και τη σημαντική βοήθεια ως εθελόντρια στο φεστιβάλ. Πέρασαν υπέροχα και δημιουργικά!! 

                          Σας παραθέτουμε σχετικό φωτογραφικό υλικό...!!!






      Ραντεβού την επόμενη χρονιά στο 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

     ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Σας ενημερώνουμε ότι η νέα ιστοσελίδα του σχολείου μας είναι η παρακάτω:   https://11dimchan.blogspot.com/  ...