Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

ΟΥΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ - ΟΥΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ - ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ

                    

                    💗💙💜💛💚💝💖💗💙💚💕💞💝💜💚💗

Σε ένα βιωματικό πρόγραμμα για την Διαφορετικότητα είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν οι μαθητές του Δ1 τμήματος του σχολείου μας, χθες Πέμπτη 9 Μαρτίου.  Οι μαθητές επισκέφθηκαν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Λενταριανών, όπου η Ψυχολόγος 👍💖κ. Μαλανδράκη Κατερίνα με την πολύτιμη βοήθεια της φοιτήτριας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου 💖💙κ. Μωραϊτάκη Μαρίνας, οργάνωσαν και υλοποίησαν βιωματική εκπαιδευτική δράση με τον τίτλο «Ούτε καλύτερος, ούτε χειρότερος, απλά διαφορετικός!».  Τα παιδιά μας συμμετείχαν σε παιχνίδι ρόλων μέσα από το οποίο μπήκαν στην θέση ατόμων που περιθωριοποιούνται εξαιτίας της διαφορετικότητάς τους και αντιλήφθηκαν το πόσο σημαντικό είναι να αποδέχεσαι τους άλλους όπως είναι, χωρίς να τους κρατάς σε απόσταση, ενώ παράλληλα διδάχθηκαν έννοιες όπως ο αμοιβαίος σεβασμός, η κοινωνική δικαιοσύνη και η ενσυναίσθηση.

Λίγο πριν φύγουν, διασκέδασαν στην αυλή του Κέντρου χορεύοντας Zumba με την καθοδήγηση της γλυκύτατης  💃Στέλλας Αγιασμενάκη💃👩 με συνοδεία 🎵🎶🎸🎺🎻δυνατής ρυθμικής μουσικής!  











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

     ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Σας ενημερώνουμε ότι η νέα ιστοσελίδα του σχολείου μας είναι η παρακάτω:   https://11dimchan.blogspot.com/  ...