Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ - ΚΟΡΑΚΙΕΣ

 

Η επίσκεψη της 🌸Γ΄ τάξης 🌸στην 💖👍Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών 👍💖έγινε στα πλαίσια του προγράμματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων  για την Πολιτιστική μας Κληρονομιά. Η Ηγουμένη της Ι.Μονής, 🌼Γερόντισσα Θεοφόρα και η αδελφή Προδρόμη 🌹καλωσόρισαν τα παιδιά με τις δασκάλες τους και δεν έφυγαν από δίπλα τους λεπτό...

Στην αρχή τα παιδιά έμαθαν να ζυμώνουν και ζύμωσαν τα ίδια τους τα ψωμάκια.. ώστε να προλάβουν να ψηθούν ως το μεσημέρι.
Αμέσως μετά προσκύνησαν στην εκκλησία του μοναστηριού και η Γερόντισσα τους μίλησε για την ιστορία του μοναστηριού και τη ζωή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στον οποίο είναι αφιερωμένο το μοναστήρι.
Αργότερα ξεναγήθηκαν στο μουσείο της Ι.Μονής οπού είδαν παλιά Άμφια, Σταυρούς, κολυμπήθρες, έναν αργαλειό και διάφορα παλιά σκεύη του μοναστηριού.
Αφού ξεναγήθηκαν στα κελιά των μοναχών, στα ξωκκλήσια της Ι.Μονής κι έπαιξαν επιτραπέζια παιχνίδια ήρθε η στιγμή που ανυπομονούσαν...Να παίξουν το παιχνίδι ✌του κρυμμένου θησαυρού.✌
Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες κι έπρεπε να θυμηθούν ό,τι άκουσαν στην ξενάγηση του μοναστηριού...
Τελικά όλα βρήκαν τον κρυμμένο θησαυρό που δεν ήταν άλλο από 🍫🍩🍬σοκολατάκια που τα κέρασε η Γερόντισσα.💕😉👍
Μετά από τόσο παιχνίδι έφαγαν με πολλή όρεξη το φρέσκο ψωμί βουτώντας στο λαδάκι με ρίγανη.😊😋😍 Η Γερόντισσα μοίρασε τα ψωμάκια που ζύμωσαν μαζί με μια 💗💚💜εικονίτσα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και με τις ευλογίες της 💖💚💙και τα ξεπροβόδισε ως την πόρτα. 
Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν πάρα πολύ που έζησαν τόσα καινούρια πράγματα στο μοναστήρι παρέα με τις 💞😍αγαπημένες φιλόξενες Μοναχές! 
💝ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥΣ!!!💝



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

     ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Σας ενημερώνουμε ότι η νέα ιστοσελίδα του σχολείου μας είναι η παρακάτω:   https://11dimchan.blogspot.com/  ...