Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ΤΑΞΗ


11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες!
Αναφορικά με τις εγγραφές μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο σας κάνουμε γνωστά τα παρακάτω (παρ. 7 και 8 του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109Α), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142Α)και εγκύκλιο ΥΠΑΙΘ:Φ.6/55081/Δ1 - 13-5-2020):
α) Οι εγγραφές για τους μαθητές που το σχολικό έτος 2020-21 θα παρακολουθήσουν την Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, πραγματοποιούνται από 15 έως 29 Μαΐου 2020
Οι γονείς / κηδεμόνες υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις εγγραφής στο δημοτικό σχολείο που ανήκουν σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας(Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Ι. Παϊζή, τομή Κουκουνάρας, Λύκειο Ακρωτηρίου, Μιχελογιάννη, τομή Σεϊμένη, τομή Ποσειδώνος, Έγκωμης Κύπρου, Μεσκλών, Γεωργίου Σκαλίδη, Κοζάκου, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ) προσκομίζοντας:
α) βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο,
β) αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας τους μαθητή(ΔΕΗ, ΟΤΕ)
γ) το Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή (AΔΥΜ). Θα παραλάβετε το έγγραφο από το σχολείο
δ) το βιβλιάριο υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια.
ε) Αίτηση εγγραφής(θα υπάρχει το έντυπο στο σχολείο και απαιτείται ο αριθμός ταυτότητας)
στ)Αίτηση εγγραφής στο ολοήμερο(θα υπάρχει το έντυπο στο σχολείο και οφείλετε να προσκομίσετε τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα, όπως αναγράφονται παρακάτω)
Γ. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ
α. Προϋποθέσεις εγγραφής στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα
Οι μαθητές/τριες της Α ́ τάξης, μπορούν να εγγράφονται στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων που θα σας δοθεί για συμπλήρωση στο σχολείο
Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση τωνγονέων/κηδεμόνων.
Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:
1. Οι μαθητές/τριες των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα/κηδεμόνα ή κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.
2. Οι μαθητές/τριες, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως,
πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς/κηδεμόνες με χρόνιεςπαθήσεις/ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένοι,
πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικούκράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ
Για την λειτουργία του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος στα μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια δημοτικά σχολεία της χώρας ισχύουν όσα προβλέπονται στην 83939/Δ1/19-5-2017 Υ.Α. (ΦΕΚ 1800Β).
β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών/τριών στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00):
Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/νες και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος Πρωινής Ζώνης μαθητών/τριών είναι οι 7 μαθητές/τριες για σχολεία με λειτουργικότητα έως 8/θέσια και 10 μαθητές/τριες για σχολεία με λειτουργικότητα από 9/θέσια και άνω.
    Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2020-2021 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως και 31-12-2014.
Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια αρμόδια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής.
Αιτήσεις εγγραφής δύνανται να υποβάλλουν και γονείς που διαμένουν εκτός σχολικής περιφέρειας, εφόσον στο σχολείο φοιτούν ήδη αδέλφια του προς εγγραφή μαθητή.
Επισημαίνεται ότι, κατά την περίοδο των εγγραφών, αποτελεί ευθύνη των Διευθυντών/ντριών – Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων η μέριμνα για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) (https://eody.gov.gr/covid-19-odigies-gia-ti-chrisi-maskas-apo-to-koino/). Ως εκ τούτου, παρακαλείστε ως προς την πιστή τήρηση των προτεινόμενων μέτρων:

Πρόγραμμα προσέλευσης γονέων (χωρίς παιδιά) για εγγραφή
ΠΗΜΕΡΑ ΩΡΕΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 9.00π.μ-13μ.μ
ΤΡΙΤΗ 9.00π.μ-12 μ.μ
ΤΕΤΑΡΤΗ 9.00π.μ-13μ.μ
ΠΕΜΠΤΗ 9.00π.μ-12μ.μ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9.00πμ-13.00μ.μ
Για λόγους προστασίας θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού για να αποφύγουμε το συνοστιμό, στο 2821027858 ,όπου θα εξυπηρετούμε ανά τέταρτο κάθε γονέα.
σ.σ.: Εισέρχεστε από τη κεντρική πάνω είσοδο(μετά το ανηφοράκι), γιατί από την κάτω είσοδο θα εξυπηρετούνται τα νηπιαγωγεία).Παραλαμβάνετε το σύνολο των εγγράφων για συμπλήρωση ,τα οποία θα είναι σε διαφορετικούς φακέλους, πάνω σε θρανία στον πρώτο όροφο του κτηρίου και θα υπάρχει μπουκάλι αντισηπτικού και γάντια. Τα συμπληρώνετε και τα παραδίδετε στην Διευθύντρια ή Υποδιευθύντρια του Σχολείου ,οι οποίες θα κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο των στοιχείων σας .
Η ΤΕΛΙΚΉ ΛΊΣΤΑ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΈΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΏΝ ΣΤΗΝ Α΄ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΊΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ https://11dimxan.blogspot.com/
Με εκτίμηση
Η Διευθύντρια
Μαρία Κληματσάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

     ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Σας ενημερώνουμε ότι η νέα ιστοσελίδα του σχολείου μας είναι η παρακάτω:   https://11dimchan.blogspot.com/  ...